To μεγαλύτερο αμερικανικό containership έτοιμο να βάλει πλώρη

To μεγαλύτερο αμερικανικό containership έτοιμο να βάλει πλώρη

636
To μεγαλύτερο αμερικανικό containership έτοιμο να βάλει πλώρη

H αμερικανική ναυτιλιακή εταιρεία, Matson και το αμερικανικό ναυπηγείο κατασκευής εμπορικών πλοίων, Philly, «βάφτισαν» το Σάββατο 30 Ιουνίου το μεγαλύτερο containership που κατασκευάστηκε ποτέ στις ΗΠΑ σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου.

Το νέο πλοίο θα φέρει το όνομα «Daniel K. Inouye» προς τιμήν του Χαβανέζου Γερουσιαστή των ΗΠΑ, o οποίος υποστήριζε έμπρακτα την ναυτιλιακή βιομηχανία των ΗΠΑ και παράλληλα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας της Χαβάης.

Οι διαστάσεις του νέου πλωτού γίγαντα «εντυπωσιάζουν». Συγκεκριμένα: έχει βάρος 51.400 μετρικούς τόνους, μήκος 850 πόδια και χωρητικότητα 3.600 TEUs, ενώ μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 24 κόμβων συντελώντας κατά αυτόν τον τρόπο στις έγκαιρες παραδόσεις φορτίων από τους τερματικούς σταθμούς των λιμένων του Seattle, του Oakland και του Long Beach προς την Χαβάη.

Επισημαίνεται ότι το Daniel K. Inouye αποτελεί το πρώτο από τα δύο νεότευκτα πλοία που κατασκευάζονται από το ναυπηγείο Philly για λογαριασμό της Matson, η οποία εδρεύει στη Χονολουλού.

Τέλος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος και CEO της Matson, Matt Cox, τόνισε ότι η εταιρεία του συνεχώς εξελίσσει το στόλο της ούτως ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της αναπτυσσόμενης οικονομίας της Χαβάης.

Φωτό: Matson

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.