Αναγκαία η αύξηση στον κατώτατο μισθό των ναυτικών παγκοσμίως

Αναγκαία η αύξηση στον κατώτατο μισθό των ναυτικών παγκοσμίως

983
Αναγκαία η αύξηση στον κατώτατο μισθό των ναυτικών παγκοσμίως

Η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF) και η Nautilus International έχουν θέσει ως στόχο να προβούν σε ενέργειες για την αύξηση στον κατώτατο μισθό των ναυτικών που έχει οριστεί σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ITF, τον ερχόμενο Ιούνιο ο γενικός γραμματέας του Nautilus International, κ. Mark Dickinson, θα συμμετάσχει σε συζητήσεις με την Joint Maritime Commission του ILO προκειμένου να προωθηθεί το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού των ναυτικών.

Η συγκεκριμένη επιτροπή του ILO είναι υπεύθυνη για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού στους ναυτικούς, ο οποίος κυμαίνεται σήμερα στα $614 δολάρια/μήνα.

Ο κ. Dickinson επεσήμανε ότι οι ναυτικοί εργάζονται πολλές ώρες, μακριά από τις οικογένειές τους, σε ένα περιβάλλον δύσκολο και ενίοτε επικίνδυνο.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεδομένης της απαιτητικής φύσης της εργασίας των ναυτικών και της συμβολής της εμπορικής ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι αναγκαία η αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.