Βουλγαρία και Ρωσία δίνουν τα χέρια στον τομέα της ενέργειας

Βουλγαρία και Ρωσία δίνουν τα χέρια στον τομέα της ενέργειας

117
Βουλγαρία και Ρωσία δίνουν τα χέρια στον τομέα της ενέργειας

Ρωσία και Βουλγαρία εξετάζουν εκ νέου το ενδεχόμενο συνεργασίας τους στον τομέα της ενέργειας, μέσα από τον άμεσο εφοδιασμό της τελευταίας από την πρώτη με φυσικό αέριο μέσω αγωγού στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, κ. Rumen Radev, ανέφερε ότι η Ε.Ε. γνωρίζει ότι είναι αναγκαίος ο άμεσος εφοδιασμός φυσικού αερίου των κρατών- μελών της, μετά την συνάντηση που πραγματοποίησε πρόσφατα με τον Ρώσο πρόεδρο, Dmitry Medvedev στη Μόσχα. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα άμεσου εφοδιασμού των κρατών- μελών της Ε.Ε. με φυσικό αέριο ανέφερε ο κ. Radev τον αγωγό Nord Stream 2, έργο που αφορά την προμήθεια της Ε.Ε. με φυσικό αέριο από την Ρωσία μέσω της Βαλτικής.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Ρωσία τον Δεκέμβριο του 2014 είχε εγκαταλείψει την ιδέα για τον αγωγό «South Stream» μέσω του οποίου η χώρα θα προμήθευε την Βουλγαρία με φυσικό αέριο και από εκεί την Κεντρική και τη Νότια Ευρώπη, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαίτησε το συγκεκριμένο ενεργειακό έργο να εναρμονιστεί με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της Ε.Ε.

Την ίδια χρονική περίοδο είχε ανακοινωθεί η υλοποίηση του Turkish Stream project, αγωγού που αναμένεται να διακινεί φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Τουρκία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.