Συνεχίζονται οι ληστρικές επιθέσεις σε πλοία στις θάλασσες της ΝΑ Ασίας

Συνεχίζονται οι ληστρικές επιθέσεις σε πλοία στις θάλασσες της ΝΑ Ασίας

201
Συνεχίζονται οι ληστρικές επιθέσεις σε πλοία στις θάλασσες της ΝΑ Ασίας

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί δύο επιθέσεις σε πλοία στην θαλάσσια περιοχή της Ινδονησίας και της Μαλαισίας, σύμφωνα με στοιχεία της ReCaap ISC (Regional Cooperation Agreement on Combating Piracy and Armed Robbery against Ships in Asia Information Sharing Centre).

Συγκεκριμένα, η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε στο product tanker «Kirana Tritya», σημαίας Σιγκαπούρης, ενώ ήταν αγκυροβολημένο στο λιμένα του Panjang στην Ινδονησία. Αλιευτικό σκάφος προσέγγισε το πλοίο και τρία άτομα επιβιβάστηκαν στο product tanker. Μόλις έγιναν αντιληπτοί από το προσωπικό ασφάλειας του «Kirana Tritya» αμέσως σήμανε συναγερμός και οι τρεις επιδρομείς απέδρασαν. Από το περιστατικό δεν σημειώθηκε τραυματισμός ναυτικού, ενώ δεν εκλάπη φορτίο ή αντικείμενο από το πλοίο.

Το δεύτερο περιστατικό επίθεσης αφορά το ρυμουλκό  «Budget 19» και συνέβη 4,65 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της πολιτείας Johor, η οποία βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χερσονήσου της Μαλαισίας. Σκάφος προσέγγισε το ρυμουλκό ενώ εκείνο ρυμουλκούσε μία φορτηγίδα. Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανένας ναυτικός, ενώ όπως αποδείχθηκε το σκάφος «έκλεψε»  scrap metals από την ακυβέρνητη φορτηγίδα που ρυμουλκούσε το ρυμουλκό.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.