Μειωμένες οι επιθέσεις σε πλοία στη ΝΑ Ασία

Μειωμένες οι επιθέσεις σε πλοία στη ΝΑ Ασία

102
Μειωμένες οι επιθέσεις σε πλοία στη ΝΑ Ασία

Κατά τη διάρκεια του περασμένου Απριλίου καταγράφηκαν τρία περιστατικά επιθέσεων σε πλοία στις θάλασσες της Ασίας, σύμφωνα με στοιχεία της ReCaap ISC (Regional Cooperation Agreement on Combating Piracy and Armed Robbery against Ships in Asia Information Sharing Centre).

Από τα τρία περιστατικά το ένα αφορούσε πειρατική επίθεση, ενώ τα δύο ένοπλες ληστρικές επιθέσεις.

Από τα τρία περιστατικά, το ένα ήταν αποτυχημένη προσπάθεια.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι τον περασμένο μήνα δεν υπήρξε κανένα περιστατικό ομηρίας ναυτικών  στις θάλασσες της Sulu και της Celebes, όπως συνέβαινε παλιότερα, καθώς και κλοπής φορτίου από πλοία.

Το ένα από τα παραπάνω τρία περιστατικά συνέβη ενώ πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμένα του Muara Berau στην Ινδονησία, το άλλο περιστατικό στα στενά της Μαλάκκα, ενώ η αποτυχημένη απόπειρα έλαβε χώρα στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της ReCaap ISC τα περιστατικά επιθέσεων σε πλοία τον Απρίλιο του 2017 και του 2018 έχουν μειωθεί σημαντικά, συγκριτικά με τις αντίστοιχες περιόδους των ετών 2009-2016, δημιουργώντας θετικές προσδοκίες για την θαλάσσια ασφάλεια παγκοσμίως.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/MARK R. CRISTINO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.