Η Saudi Aramco επενδύει $7 δις στον τομέα της ενέργειας

Η Saudi Aramco επενδύει $7 δις στον τομέα της ενέργειας

266
Η Saudi Aramco επενδύει $7 δις στον τομέα της ενέργειας

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Μαλαισίας, Petronas, βρίσκεται σε συζητήσεις με την Saudi Aramco καθώς η τελευταία έχει εκφράσει την επιθυμία να επενδύσει στο συγκρότημα «Refinery and Petrochemical Integrated Development (RAPID)», έναντι των $7 δις.

Το RAPID, συνολικής αξίας $27 δις, βρίσκεται στην περιοχή Pengerang στην πολιτεία Τζοχόρ, στο νότιο τμήμα της χερσονήσου της Μαλαισίας.

Το συγκρότημα βρίσκεται υπό κατασκευή από την Petronas και στόχος είναι να διαθέτει ένα διυλιστήριο πετρελαίου, το οποίο θα μπορεί να επεξεργάζεται 300.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, καθώς και πετροχημικά εργοστάσια, τα οποία θα παράγουν 7,7 εκατ. μετρικούς τόνους πετροχημικών προϊόντων σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με το «Gulf Business», η απόκτηση μέρους του PAPID από την Saudi Aramco αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Μαρτίου 2018.

Το συγκρότημα εκτιμάται ότι θα καλύπτει μια έκταση 2.000 εκταρίων και θα συμβάλει στην ενίσχυση των μεταφορών πετρελαίου προς την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Φωτό: petronas.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.