Αυξημένη παρουσία παγόβουνων στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό

Αυξημένη παρουσία παγόβουνων στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό

126
Αυξημένη παρουσία παγόβουνων στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό

Αυξημένος ο κίνδυνος για όσα πλοία πλέουν στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, καθώς σύμφωνα με την Αμερικανική Ακτοφυλακή, έχει υπολογιστεί ότι περίπου 1.000 παγόβουνα βρίσκονται σε θαλάσσιους διαδρόμους.

Το Coast Guard International Ice Patrol, με έδρα το Κονέκτικατ, το οποίο παρακολουθεί την πορεία των παγόβουνων στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και προειδοποιεί αναλόγως τα πλοία για την αποφυγή συγκρούσεων, ανέφερε σε πρόσφατη ετήσια συνάντησή του ότι 1.008 παγόβουνα έχουν εντοπιστεί το 2017, συγκριτικά με τα 687 το περασμένο έτος.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί τον χειμώνα του 2017 ως τον δέκατο ένατο πιο ψυχρό χειμώνα από το 1900.

Στη συνάντηση του Coast Guard International Ice Patrol παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Canadian Ice Service, σύμφωνα με τους οποίους εκτιμάται ότι το 2018 θα μειωθεί ο αριθμός των παγόβουνων στις θαλάσσιες διαδρομές, σε περίπου 500, αναφέροντας συγχρόνως ότι η πλειονότητα των παγόβουνων αυτών θα κάνει την εμφάνισή της κοντά σε θαλάσσιες διαδρομές τον ερχόμενο Μάρτιο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/BARBARA WIENECKE

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.