Διάσωση τριών ναυαγών από το «VSC Triton Seastar»

Διάσωση τριών ναυαγών από το «VSC Triton Seastar»

348
Διάσωση τριών ναυαγών από το «VSC Triton Seastar»

Σε διάσωση τριών ναυαγών προέβη το πλήρωμα του bulk carrier «VSC Triton Seastar», υπό την διαχείριση της εταιρείας SeaStar Shipmanagement Ltd.

Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του υπό ελληνική διαχείριση πλοίου και με πλοίαρχο τον καπτ. Σπυρίδωνα Αγαπητό, εντόπισε τρεις ψαράδες κινεζικής εθνικότητας στην θαλάσσια περιοχή του Κόλπου του Τόνκιν στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Οι τρεις άτυχοι ψαράδες που είδαν το αλιευτικό τους σκάφος να βυθίζεται εν μέσω σφοδρότατης θαλασσοταραχής, λόγω του τυφώνα Khanun, πάλευαν με τα κύματα αναμένοντας βοήθεια από κάποιο παραπλέοντα σκάφος.

Εν τέλει, «VSC Triton Seastar» ήταν αυτό που προσέτρεξε σε βοήθεια των ψαράδων. Μετά την διάσωσή τους και την παροχή των πρώτων βοηθειών από το πλήρωμα, ενημερώθηκε η κινεζική ακτοφυλακή και σκάφος της ανέλαβε να παραλάβει από το «VSC Triton Seastar» τους τρεις ναυαγούς.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία της Αμερικανικής Ακτοφυλακής το περασμένο έτος 72 ναυαγοί διεσώθησαν από ελληνόκτητα πλοία, ενώ φέτος 229 ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες και 1.811 ελληνόκτητα πλοία βραβεύτηκαν από το Propeller Club με το AMVER Award για τη συμμετοχή τους στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα.

Φωτό: καπτ. Σπυρίδων Αγαπητός/SeaStar Shipmanagement Ltd.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.