O ABS ενέκρινε το νέο σχεδιασμό MOSS-type LNG δεξαμενής της ΚΗΙ

O ABS ενέκρινε το νέο σχεδιασμό MOSS-type LNG δεξαμενής της ΚΗΙ

350
O ABS ενέκρινε το νέο σχεδιασμό MOSS-type LNG δεξαμενής της ΚΗΙ

Ο νηογνώμονας ABS, ένας κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ταξινόμησης και τεχνικών υπηρεσιών στις θαλάσσιες και υπεράκτιες βιομηχανίες, εξέδωσε Έγκριση Επί της Αρχής (Approval In Principle) για έναν νέο σχεδιασμό μη-σφαιρικής MOSS-type LNG δεξαμενής που ανέπτυξε η ιαπωνική Kawasaki Heavy Industries (KHI).

Ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης ανεξάρτητης δεξαμενής κατηγορίας IMO Type B, υιοθετεί μια νέα προσέγγιση με ένα μη σφαιρικό σχήμα το οποίο αυξάνει την χρήση του χώρου πάνω σε ένα πλοίο μεταφοράς LNG. Σύμφωνα με την KHI, ο μη σφαιρικός σχεδιασμός επιτρέπει σε πλοία μεταφοράς LNG κατηγορίας Panamax να επεκτείνουν τη συνολική χωρητικότητά τους στα 180,000m3, προσφέροντας μια αύξηση όγκου της τάξης των 25,000m3 σε σύγκριση με τα πλοία με σφαιρικές δεξαμενές. Κατά την έκδοση του συγκεκριμένου AIP, ο ABS εξέτασε την ανάλυση αντοχής και κόπωσης προκειμένου να στηρίξει την KHI στην απόδειξη της σκοπιμότητας του νέου αυτού σχεδιασμού.

Ο Γενικός Διευθυντής της KHI Ship & Offshore Company για το Engineering Division κ. Hideaki Naoi δήλωσε: « Καθώς η διώρυγα του Παναμά επεκτείνεται και η ζήτηση για LNG αυξάνεται, οι ιδιοκτήτες και οι φορείς εκμετάλλευσης προσπαθούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια. Αυτή η νέα ιδέα προσφέρει 15% περισσότερη χωρητικότητα μεταφοράς, ενώ διατηρεί το μέγεθος των καινούριων δεξαμενόπλοιων Panamax.»

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.