Το Ρότερνταμ εισέρχεται δυναμικά στην αγορά του LNG

Το Ρότερνταμ εισέρχεται δυναμικά στην αγορά του LNG

285
Το Ρότερνταμ εισέρχεται δυναμικά στην αγορά του LNG

Η Ολλανδία αποτελεί μία από τις χώρες της Ευρώπης που έχει επενδύσει σημαντικά για την προώθηση της χρήσης του LNG στους λιμένες της, κυρίως στο λιμάνι του Ρότερνταμ, στο οποίο προσέγγισε τον περασμένο Σεπτέμβριο για πρώτη φορά πλοίο που καταναλώνει μόνο καύσιμο LNG.
Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής αειφορίας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και στον τομέα της ναυτιλίας, πολλές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Volkswagen, στοχεύουν να εξάγουν τα προϊόντα τους χρησιμοποιώντας μόνο πλοία που καταναλώνουν LNG.
Συγκεκριμένα, η Volkswagen από το 2019 θα εξάγει αυτοκίνητα από την Ευρώπη προς τη Βόρεια Αμερική χρησιμοποιώντας μόνο πλοία που καταναλώνουν LNG. Πέραν όμως από τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες και αρκετές εταιρείες κρουαζιέρας επιδιώκουν τη ναυπήγηση πλοίων που καταναλώνουν καύσιμο LNG.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Carnival Corporation, η οποία έχει προγραμματίσει να ναυπηγήσει εφτά κρουαζιερόπλοια που θα καταναλώνουν υγροποιημένο φυσικό αέριο. Το γεγονός αυτό έχει ωθήσει το λιμάνι του Ρότερνταμ να προσβλέπει στην ανάδειξή του ως έναν από τους πιο σημαντικούς κόμβους της Ευρώπης για την τροφοδότηση εμπορικών και επιβατηγών πλοίων με καύσιμο LNG.
Ο τερματικός σταθμός προμήθειας LNG του Ρότερνταμ θα υποδέχεται φορτία LNG, θα τα αποθηκεύει και θα προμηθεύει τα πλοία που θα προσεγγίζουν το λιμάνι. Συγχρόνως θα παρέχει LNG στο εθνικό δίκτυο της Ολλανδίας για την κάλυψη των αναγκών της χώρας. Την ίδια χρονική στιγμή η Λιμενική Αρχή του Ρότερνταμ σε συνεργασία με την Εθνική Πλατφόρμα LNG της Ολλανδίας εστιάζουν στην χρήση Bio- LNG, ενός καθαρότερου καυσίμου από το συμβατικό LNG που θα χρησιμοποιείται στον τομέα των μεταφορών του λιμανιού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.