Η Μεσόγειος προσελκύει το 20% των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών

Η Μεσόγειος προσελκύει το 20% των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών

127
Η Μεσόγειος προσελκύει το 20% των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών

Παρά το γεγονός ότι η Μεσόγειος Θάλασσα αντιπροσωπεύει μόλις το 1% των θαλασσίων υδάτων παγκοσμίως, είναι άξιο λόγου πως τα λιμάνια της προσελκύουν το 20% των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών.
Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον πρόεδρο της Federagenti (Federazione Nationale degli Agenti Raccomandatari Marittimi e Mediatori Marittimi), Gian Enzo Duci, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της διάσκεψης «Un Mediterraneo piccolo piccolo», η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Ρώμη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μεσόγειος αποτελεί έναν «ευαίσθητο» θαλάσσιο χώρο ο οποίος επηρεάζεται άμεσα από τις υπάρχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις. Οι εξελίξεις αυτές έχουν οδηγήσει στην ενίσχυση του ρόλου της Ρωσίας στην θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών παρατηρείται και η ισχυρή παρουσία της Κίνας στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή.
Ο κ. Duci προσέθεσε ότι η Ιταλία δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη και οφείλει να προσαρμοστεί αναλόγως σε μια εποχή όπου διαδραματίζονται ποικίλες αλλαγές στο διεθνές εμπόριο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.