Σεμινάριο EU MRV Shipping από την EMICERT

Σεμινάριο EU MRV Shipping από την EMICERT

303
Σεμινάριο EU MRV Shipping από την EMICERT

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο που διοργάνωσε η EMICERT για τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2015/757 (EU MRV) την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017. Πάνω από 120 στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών παρακολούθησαν στο ξενοδοχείο METROPOLITAN μια εμπεριστατωμένη και περιεκτική παρουσίαση από τον κ. Στ. Βλάχο, Τεχνικό Διευθυντή της EMICERT, που στόχο είχε να διαφωτίσει και να διευκρινίσει τις πτυχές της νέας αυτής απαίτησης για τα πλοία.
Στο τέλος της παρουσίασης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να πάρουν τεχνικές απαντήσεις για εξειδικευμένα σημεία του Κανονισμού.
Στην έναρξη του σεμιναρίου έγινε η επίσημη απονομή του Πιστοποιητικού Διαπίστευσης της EMICERT, το οποίο την καθιστά διεθνώς τον πρώτο (και μοναδικό έως σήμερα) διαπιστευμένο Shipping MRV Verifier.
20170131_172156
Την απονομή του πιστοποιητικού έκανε ο κ. Γ. Καλλέργης, Διευθυντής Διαπίστευσης Φορέων του ΕΣΥΔ, ο οποίος αναγνώρισε την επιτυχία της εταιρείας EMICERT στην έγκαιρη προετοιμασία της, αξιοποιώντας την εξειδικευμένη 11ετή εμπειρία της στην επαλήθευση CO2.
Τέλος, στη διάρκεια του σεμιναρίου τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία που έχει για την ελληνική ναυτιλία η έγκαιρη και σωστή προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων μερών (ΕΣΥΔ, ως ο εθνικός Φορέας Διαπίστευσης – Επαληθευτές – Ναυτιλιακές εταιρείες) προκειμένου να καλυφθούν εμπρόθεσμα (εντός των επόμενων 7 μηνών) οι σχετικές υποχρεώσεις του ελληνόκτητου στόλου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.