Αυξήθηκαν οι τιμές αργού πετρελαίου τύπου Brent

Αυξήθηκαν οι τιμές αργού πετρελαίου τύπου Brent

102
Αυξήθηκαν οι τιμές αργού πετρελαίου τύπου Brent

Οι τιμές του πετρελαίου παρουσιάζουν ανάκαμψη, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες μη- μέλη του ΟΠΕΚ, στο πλαίσιο εφαρμογής της σχετικής συμφωνίας που υπογράφτηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με αναλυτές, η ανάκαμψη των τιμών του αργού πετρελαίου οφείλεται κυρίως στη μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου καθώς και στη μείωση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων. Πιο συγκεκριμένα, τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως η αύξηση των τιμών πετρελαίου παρουσιάζεται μετά από τριήμερη πτωτική πορεία των τιμών, η οποία προέκυψε μετά την ανακοίνωση του OPEC για περικοπή της παραγωγής πετρελαίου, μια εβδομάδα πριν.

Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές αργού πετρελαίου τύπου Brent αυξήθηκαν την Παρασκευή κατά 17 σεντς στα 54,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου για τις παραδόσεις Ιανουαρίου αυξήθηκαν κατά 33 σεντς στα 51,17 δολάρια το βαρέλι.

Έμπειροι αναλυτές δηλώνουν αισιόδοξοι έπειτα από την ανακοίνωση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, για τη συμφωνία Βενεζουέλας και Ιράν και την σύγκληση συνόδου κορυφής, με τους ηγέτες των χωρών εντός και εκτός του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC). Η σύνοδος αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.