Η Statoil ματαιώνει επενδύσεις εν μέσω πτώσης της τιμής του πετρελαίου

Η Statoil ματαιώνει επενδύσεις εν μέσω πτώσης της τιμής του πετρελαίου

80
Η Statoil ματαιώνει επενδύσεις εν μέσω πτώσης της τιμής του πετρελαίου

Ο νορβηγικός πετρελαϊκός κολοσσός Statoil ανακοίνωσε και νέες περικοπές στα επενδυτικά του σχέδια για το τρέχον έτος. Η απόφαση της διοίκησης της Statoil έρχεται μετά από ένα ακόμα τρίμηνο απωλειών λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, οι καθαρές ζημίες που κατέγραψε για το τρίτο τρίμηνο του έτους η Statoil ανήλθαν σε $432 εκατ., όταν το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο είχαν αγγίξει τα 348 εκατ. Η άμεση κίνηση του νορβηγικού πετρελαϊκού κολοσσού ήταν να ανακοινώσει ματαίωση επενδυτικών σχεδίων για εφέτος ύψους $1 δις.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη μειώθηκαν σε $636 εκατ., σημαντικά πιο χαμηλά από τα $2 δις του τρίτου τριμήνου του 2015 αλλά και των $957 εκατ., που ήταν η αρχική εκτίμηση για το φετινό τρίμηνο.
Ο CEO της Statoil, Eldar Sætre, δήλωσε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας επηρεάστηκαν από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, από τις προγραμματισμένες εκτεταμένες συντηρήσεις και επισκευές καθώς και από τα αυξημένα έξοδα για τα νέα πηγάδια άντλησης πετρελαίου.
Να σημειωθεί, ότι η αύξηση των καθαρών ζημιών υποχρεώνει τη Statoil και σε νέες απολύσεις προσωπικού. Συγκεκριμένα μέχρι το 2019 αναμένεται να περικοπούν άνω των 600 θέσεων εργασίας.

Φωτό: statoil.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.