Την παραγωγή αργού στην Αρκτική θα ενισχύσει η Ρωσία

Την παραγωγή αργού στην Αρκτική θα ενισχύσει η Ρωσία

104
Την παραγωγή αργού στην Αρκτική θα ενισχύσει η Ρωσία

H Ρωσία θα ενισχύσει την παραγωγή αργού στην Αρκτική κατά 11,5%, και θα ξεπεράσει τους 21,3 εκατ. τόνους το 2016, σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Ενέργειας Cyril Molodtsov, στο φόρουμ Offshore Marintec που διεξήχθη στη Μόσχα. Ο Ρώσος υφυπουργός υποστήριξε ότι αναμένεται μια αύξηση πάνω από 2,2 εκατ. τόνους το 2016.
Σύμφωνα με τον κ. Molodtsov, και η παραγωγή φυσικού αερίου στη χώρα θα αυξηθεί κατά 6,6% σε 33,9 δις κυβικά μέτρα το 2016. Οι επενδύσεις της Ρωσίας, ειδικά στην Αρκτική, σε προγράμματα υποκατάστασης των εισαγωγών γαιανθράκων, για το 2017 θα ξεπεράσουν τα 48 εκατ. δολάρια ΗΠΑ ενώ πάνω από 20 ερευνητικά έργα με στόχο την επίλυση των ζητημάτων της ανάπτυξης και της παραγωγής, σε εγκαταστάσεις επιφάνειας, σε κατασκευή πλατφορμών παραγωγής και ειδικών πλοίων χρειάζονται κεφάλαια που θα ξεπεράσουν τα 3 δις ρούβλια. Ήδη η Ρωσία έχει διαθέσει περισσότερα από 1,3 δις ρούβλια στην Αρκτική για τα προγράμματα υποκατάστασης των εισαγωγών γαιανθράκων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.