Η Δανία συνεχίζει να είναι ένας μεγάλος εξαγωγέας πετρελαίου

Η Δανία συνεχίζει να είναι ένας μεγάλος εξαγωγέας πετρελαίου

98
Η Δανία συνεχίζει να είναι ένας μεγάλος εξαγωγέας πετρελαίου

Ο Οργανισμός Ενέργειας της Δανίας (Danish Energy Agency – DEA) δημοσίευσε μία νέα έκθεση με τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις του σχετικά με την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα για την περίοδο μέχρι και το 2035.
Όπως προκύπτει από την έκθεση η Δανία -με την εξαίρεση λίγων μόνο ετών- θα συνεχίζει να παραμένει ένας καθαρός εξαγωγέας πετρελαίου μέχρι και -τουλάχιστον- το 2026. Στην περίπτωση, βέβαια, που οι τεχνολογικές εξελίξεις το επιτρέψουν συνδυαστικά με πιθανές νέες ανακαλύψεις κοιτασμάτων πετρελαίου, τότε η Δανία θα μπορεί να συνεχίζει τις εξαγωγές μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου προς τις διεθνείς αγορές έως και το 2032.
Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, η Δανία αν εκμεταλλευτεί σωστά τις τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και περαιτέρω επενδύσεις στον τομέα της έρευνας και εξόρυξης φυσικού αερίου, τότε μπορεί να συνεχίσει έως και το 2035 να προωθεί μεγάλες ποσότητες αερίου προς τις διεθνείς αγορές, καλύπτοντας παράλληλα πλήρως και τις ανάγκες της εγχώριας κατανάλωσης.
Σύμφωνα με την έκθεση της DEA το 2016 η Δανία εκτιμάται ότι θα παράξει 8,7 εκατομμύρια m3 πετρελαίου (που ισούται με παραγωγή 150.000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως), ποσότητα μειωμένη σε σχέση με πέρυσι λόγω περιορισμού παραγωγής στο πεδίο «South Arne Field». Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, η παραγωγή του θα αγγίξει εφέτος τα 3,9 δισεκατομμύρια Nm3, για να φτάσει στα επίπεδα άνω των 4 δις το 2019.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.