Αύξηση στην διακίνηση φορτίων στο μεγαλύτερο τερματικό σταθμό LNG της Βρετανίας

Αύξηση στην διακίνηση φορτίων στο μεγαλύτερο τερματικό σταθμό LNG της Βρετανίας

123
Αύξηση στην διακίνηση φορτίων στο μεγαλύτερο τερματικό σταθμό LNG της Βρετανίας

Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) «Rasheeda», κατηγορίας Q-Max, ένα από τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια LNG στον κόσμο, αναμένεται να φτάσει στον τερματικό σταθμό South Hook στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, μεταφέροντας ένα φορτίο 266.000 κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου.
To φορτίο LNG παρελήφθη από το «Rasheeda» από τον λιμένα του Ras Laffan στο Κατάρ και στις 14 Αυγούστου εκτιμάται ότι θα έχει δέσει στον τερματικό σταθμό επαναεριοποίησης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η λιμενική αρχή του Milford Haven στην δυτική Ουαλία.
Να σημειωθεί ότι στις 4 Αυγούστου το επίσης κατηγορίας Q-Max δεξαμενόπλοιο «Al Samriya» παρέδωσε στον τερματικό σταθμό επαναεριοποίησης του South Hook ένα επιπλέον φορτίο LNG, 263.000 κυβικών μέτρων, ενώ στα τέλη Ιουλίου είχε φτάσει ένα ακόμα φορτίο 266.000 κυβικών μέτρων, το οποίο μετέφερε το δεξαμενόπλοιο «Zarga».
Ο τερματικός σταθμός LNG του South Hook, είναι ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς στην Ευρώπη, ανήκει στις εταιρείες Qatar Petroleum, ExxonMobil και Total, και εμφανίζει εφέτος το καλοκαίρι ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, λόγω της μείωσης της παραγωγής φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Να αναφέρουμε ότι ο σταθμός του South Hook είναι σε θέση να καλύπτει έως και 25% των αναγκών της Βρετανίας σε φυσικό αέριο.

Φωτό: flickr.com/Ade Owens

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.