Κίνηση- σταθμός για την επαναλειτουργία 3 Λιβυκών λιμένων

Κίνηση- σταθμός για την επαναλειτουργία 3 Λιβυκών λιμένων

73
Κίνηση- σταθμός για την επαναλειτουργία 3 Λιβυκών λιμένων

H National Oil Corporation (NOC), ανακοίνωσε την Κυριακή ότι χαιρετίζει την “άνευ όρων” επαναλειτουργία των λιμένων Ras Lanouf, Es Sider και Zueitina.
Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NOC) χαιρέτισε επίσης την απόφαση της λιβυκής κυβέρνησης για χρηματοδότηση των 3 λιμένων με σκοπό την αύξηση της παραγωγής κατά 150.000 βαρέλια την ημέρα, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Η κυβέρνηση σχεδιάζει μέχρι το τέλος του έτους να αυξήσει σταδιακά την παραγωγή σε 900.000 βαρέλια την ημέρα.
Η κίνηση- σταθμός αποτελεί μια επιτυχής έκβαση της προσπάθειας για συνεργασία της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης εθνικής ενότητας της κυβέρνησης με την παραστρατιωτική οργάνωση Petroleum Facilities Guard (PFG). Ωστόσο η κατάσταση στη χώρα παραμένει όχι μόνο εύφλεκτη αλλά και πολιτικά εύθραυστη ενώ σε αρκετά λιμάνια της οι διαφορετικές οργανώσεις και ομάδες που μάχονται για την εξουσία δημιουργούν συχνά μη ελεγχόμενα και ακραία επεισόδια ενώ αρκετές παραστρατιωτικές οργανώσεις εμποδίζουν συχνά την ομαλή λειτουργία και την απρόσκοπτη επικοινωνία των λιμένων με τις περιφέρειες της Λιβύης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.