Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman θα δέσει στο λιμάνι της Σούδας...

Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman θα δέσει στο λιμάνι της Σούδας (Βίντεο)

496
Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman θα δέσει στο λιμάνι της Σούδας (Βίντεο)

Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman (CVN-75) αναμένεται να δέσει τις επόμενες ημέρες στο λιμάνι της Σούδας.
Για τον λόγο αυτό, επισκέφθηκε χθες τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, ο διοικητής της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, Captain Michael R. Moore.
Στη διάρκεια της επίσκεψής ο αμερικανός διοικητής δήλωσε ότι το αεροπλανοφόρο θα παραμείνει αγκυροβολημένο για 4 ημέρες στη Σούδα, έπειτα από εισήγηση του ιδίου, με σκοπό την αναψυχή και την ξεκούραση του πληρώματος, το οποίο θα έχει και την ευκαιρία να απολαύσει τις ομορφιές του τόπου.
Το αεροπλανοφόρο Truman είναι κλάσεως Νίμιτζ και έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων, κινείται με 4 προπέλες ταχύτητας 30 κόμβων και με δύναμη, που δίνουν οι δύο πυρηνικοί του αντιδραστήρες. Το μήκος του αγγίζει τα 333 μέτρα, το πλάτος του 78 και το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα ενώ η έκταση του καταστρώματος του ξεπερνά τα 4.5 στρέμματα. Το «Χάρι Τρούμαν» μπορεί να «χωρέσει» έως και 90 μαχητικά αεροσκάφη πάνω του, ενώ το κόστος του ξεπέρασε τα 4,5 δισ. δολάρια.
Ναυπηγήθηκε το 1996 στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, δύο χρόνια μετά εντάχθηκε στον 6ο στόλο και από τότε εκτελεί αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου και του Περσικού κόλπου.
Στις 2.500 καμπίνες του Truman διαμένουν 3.500 μέλη πληρώματος και άλλα 2.500 άτομα, που αποτελούν το πλήρωμα και τους τεχνικούς των 80 πολεμικών αεροσκαφών, τα οποία ανεβαίνουν στο κατάστρωμα από 4 καταπέλτες.

Δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Yj8QKjUNPrQ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.