
Η Hellenic Seaplanes, σε συνεργασία με την Πολιτεία και τις τοπικές αρχές, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην ανάπτυξη του δικτύου υδροπλάνων, εντάσσοντας τρεις στρατηγικούς προορισμούς: τον Βόλο, την Καλαμάτα και τη Σκύρο. Σε αυτές τις περιοχές οι βασικές υποδομές προσέγγισης των υδροπλάνων έχουν ολοκληρωθεί και δεν είναι απλώς κόμβοι μεταφορών, αλλά σημεία-κλειδιά για την ενίσχυση της τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης σε εθνικό επίπεδο. Οι τρεις αυτές περιοχές, με τη στρατηγική τους σημασία, αποτελούν το θεμέλιο για τη δημιουργία ενός σύγχρονου δικτύου που φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά.
Στρατηγικός Ρόλος της Καλαμάτας: Κέντρο για την Πελοπόννησο, Κρήτη, Αιγαίο και το Ιόνιο
Η νέα υποδομή υδροπλάνων ενισχύει τη διασύνδεση της περιοχής με την υπόλοιπη παράκτια και νησιωτική Ελλάδα, δημιουργώντας γρήγορες, ευέλικτες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις μετακίνησης. Η Καλαμάτα γίνεται το κέντρο που ενώνει τέσσερις θάλασσες: τον Μεσσηνιακό Κόλπο, το Ιόνιο, το Κρητικό Πέλαγος και το Αιγαίο.
Αυτή η νέα εποχή στις μεταφορές αναμένεται να προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στην πόλη της Καλαμάτας:
· Νέες Θέσεις Εργασίας: Το έργο φέρνει νέες ευκαιρίες απασχόλησης στην τοπική κοινωνία, τόσο κατά τη φάση της λειτουργίας όσο και στη διαχείριση και εξυπηρέτηση των υδροπλάνων.
· Αύξηση Τουριστικής Κίνησης: Η δυνατότητα μεταφοράς επισκεπτών απευθείας στην Καλαμάτα από απομακρυσμένες περιοχές ή νησιά θα αναβαθμίσει το τοπικό τουριστικό προϊόν.
· Σύνδεση με την Κρουαζιέρα: Η ανάπτυξη των υδροπλάνων δημιουργεί νέες προοπτικές για τους επιβάτες κρουαζιέρας, προσφέροντάς τους μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν την ευρύτερη περιοχή μέσα από γρήγορες και άνετες πτήσεις.
Σκύρος: Ο θησαυρός του Αιγαίου πιο κοντά από ποτέ
Η Σκύρος, ένας από τους λιγότερο εξερευνημένους αλλά πανέμορφους προορισμούς του Αιγαίου, γίνεται πιο προσιτή από ποτέ. Με την αδειοδότηση πτήσεων και ένταξή της στο δίκτυο υδροπλάνων, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να απολαμβάνουν γρήγορη και άνετη πρόσβαση σε έναν μοναδικό και ανεξερεύνητο προορισμό.
Ο Βόλος ξαναγράφει ιστορία: Αφετηρία για τα υδροπλάνα και πύλη για τις Σποράδες και το Βόρειο Αιγαίο
O θρυλικός δεσμός του Βόλου με τη θάλασσα, από την εποχή της Αργούς, συνεχίζεται και στο σύγχρονο παρόν με την επανεκκίνηση των υδροπλάνων στο λιμάνι του, αφού το 2009 τα αμφίβια αεροσκάφη εξυπηρετούσαν με πτήσεις τη γραμμή Βόλος – Σποράδες.
Επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική σημασία της περιοχής για τις θαλάσσιες μεταφορές, ο Βόλος έλαβε νέα αδειοδότηση εξυπηρέτησης υδροπλάνων, ανοίγοντας τον δρόμο για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων γρήγορης διασύνδεσης με Σκύρο, Αλόννησο, Σκόπελο και τα νησιά Βορείου Αιγαίου.
ΝΧ
Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών
Με ανακοίνωσή της η INTERCARGO καταδικάζει την πρόσφατη ένοπλη επίθεση εναντίον του ελληνόκτητου bulk carrier «Magic Seas» στις ακτές της Υεμένης. Το πλοίο φέρεται…
Η καινοτομία γύρω από τη μεταφορά υγροποιημένου διοξειδίου του άνθρακα (LCO₂) και συνθετικής μεθανόλης (e-methanol) εισέρχεται σε νέα εποχή, με την παρουσίαση του πρώτου…
Μια πρωτοποριακή τεχνολογία, που επιτρέπει την ανακύκλωση του αερίου BOG (Boil-Off Gas) από πλοία που καταναλώνουν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) κατά τη διάρκεια της…
Η νέα τεχνολογία τροφοδοσίας καυσίμου αμμωνίας ecoFGSS-FLEX, που αναπτύχθηκε εσωτερικά από την LGE, θέτει νέα πρότυπα στην ασφαλή και αποδοτική χρήση της αμμωνίας ως…
Προ των πυλών βρίσκονται οι νέες αυξήσεις στην παραγωγή πετρελαίου του OPEC+, καθώς τα μέλη του Οργανισμού συμφώνησαν να επιταχύνουν την άρση των περικοπών…
Η πρόσφατη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MOU) μεταξύ της Σιέρα Λεόνε και των εταιρειών Ceca και AG&P συνιστά ορόσημο για την ανάπτυξη των ενεργειακών υποδομών…
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μειώσει τις εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών και ζάχαρης έως και 80% για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των αγροτών της, σύμφωνα με…
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η επέκταση του στόλου της CMA CGM, με τον γαλλικό κολοσσό να σπάει πρόσφατα το φράγμα των 4 εκατ. TEUs…
Ναυτικά Χρονικά | Gratia Publications
Λεωφόρος Συγγρού 132, ΤΚ 11745, Αθήνα
Τ: +30 2109222501
E: info@gratia.gr
Ιδιοκτησία: Gratia Εκδοτική ΙΚΕ