Διόρθωση των μετοχών των liner εταιρειών στον ορίζοντα

Διόρθωση των μετοχών των liner εταιρειών στον ορίζοντα

57
Διόρθωση των μετοχών των liner εταιρειών στον ορίζοντα

Διόρθωση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών των liner εταιρειών, οι οποίες, από τον Δεκέμβριο και μετά την κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα, είχαν σημειώσει σημαντική άνοδο.

Όπως αναφέρει μάλιστα η Alphaliner, η εν λόγω διόρθωση είναι ταχύτερη από την αντίστοιχη των ναύλων και πλέον οι μετοχές των liner εταιρειών τελούν υπό διαπραγμάτευση σε επίπεδα προ της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τα οικονομικά αποτελέσματα των εν λόγω εταιρειών, τα οποία για το δ’ τρίμηνο του 2023 κινήθηκαν σε ρηχά νερά, επιτάχυναν τη διόρθωση που είχε ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι OOIL και ZIM είδαν τις μετοχές τους να πέφτουν κατά 17% και 14% αντίστοιχα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων. Οι μετοχές των Maersk και Hapag-Lloyd κινήθηκαν ακόμα χαμηλότερα, καθώς οι εκτιμήσεις τους για το 2024 κάνουν λόγο για εξαιρετικά χαμηλά έσοδα.

Η Evergreen ήταν η μόνη που διασώθηκε, με τη μετοχή της να παραμένει πάνω από την τιμή αναφοράς του Οκτωβρίου, καθώς η ταϊβανέζικη εταιρεία ανακοίνωσε ένα από τα υψηλότερα λειτουργικά περιθώρια κέρδους για το δ’ τρίμηνο και ήταν μεταξύ των τριών κορυφαίων επιδόσεων το 2023.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.