Πυρηνικά projects στον Καναδά: «Ναι»…με αστερίσκους

Πυρηνικά projects στον Καναδά: «Ναι»…με αστερίσκους

31
Πυρηνικά projects στον Καναδά: «Ναι»…με αστερίσκους

Ο Καναδάς εξετάζει την επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης των projects χρήσης πυρηνικής ενέργειας, με σκοπό την κάλυψη των ηλεκτροδοτικών αναγκών της χώρας αλλά και την επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050.

Παρά ταύτα, η καναδική κυβέρνηση δεν θα εξαιρέσει τα πυρηνικά projects από το Impact Assessment Act (IAA), σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Καναδά, κ. Jonathan Wilkinson. Τονίζεται ότι η εξαίρεση των πυρηνικών projects αποτελεί κεντρικό αίτημα της επαρχίας Οντάριο του Καναδά, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters.

Ο Καναδάς αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό ουρανίου στον κόσμο, αλλά η μακρά διαδικασία έγκρισης πυρηνικών projects αναγκάζει εξορυκτικές εταιρείες, όπως η NexGen Energy, να περιμένουν περισσότερο από επτά χρόνια ώστε να κατασκευάσουν το μεγαλύτερο στον κόσμο ορυχείο ουρανίου στο Saskatchewan.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρηνική βιομηχανία του Καναδά χαίρει της εκτίμησης των πολιτών, καθώς απασχολεί περισσότερους από 70.000 ανθρώπους.

Η επαρχία του Οντάριο, η οποία καλύπτει το 50% της ηλεκτροδότησής της από την πυρηνική ενέργεια, επιθυμεί την κατασκευή περισσότερων πυρηνικών αντιδραστήρων στο έδαφός της.

Αξιωματούχοι της επαρχίας του Οντάριο αναφέρουν ότι μια πιθανή ‒7-10 ετών‒καθυστέρηση κατασκευής ενός πυρηνικού σταθμού στο Οντάριο θα αποστερήσει τη δυνατότητα από τον Καναδά να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς στόχους του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.