«Κίτρινη κάρτα» για την Boeing;

«Κίτρινη κάρτα» για την Boeing;

30
«Κίτρινη κάρτα» για την Boeing;

H Boeing, αμερικανικός κολοσσός αεροναυπηγικής, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κρίση ασφαλείας, τη δεύτερη εντός των τελευταίων πέντε ετών, με την ποιότητα των κατασκευασμένων αεροσκαφών της να τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Στις αρχές του έτους, οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου ήταν τρομακτικές. Κατά τη διάρκεια πτήσης, η πόρτα αεροσκάφους άνοιξε, γεγονός που σηματοδότησε την κρίση ασφαλείας για τον αμερικανικό κολοσσό. Πώς γίνεται ένα αεροσκάφος να πέρασε με επιτυχία τον καταληκτικό έλεγχο πριν από τη παράδοσή του ενώ τέσσερις κύριοι πίροι έλειπαν;

Όπως όλα δείχνουν πλέον, αναφέρει το Reuters, στην προσπάθειά της να ανακάμψει από απανωτά χτυπήματα που είχε δεχτεί τα προηγούμενα έτη, η Boeing επιτάχυνε τις «λάθος» διαδικασίες, οδηγώντας σε απώλεια ποιότητας ελέγχου.

Η εταιρεία θα υποστεί τις συνέπειες των συμβάντων, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές βάζουν «πάγο» στα σχέδια ανόδου της παραγωγής της για αεροσκάφη 737. Πλέον, ο CEO της εταιρείας, Dave Calhoun, προβαίνει σε διαφορετικές δηλώσεις έναντι εκείνων λίγους μήνες νωρίτερα. Από το «φιλοδοξούμε να αυξήσουμε τη μηνιαία παραγωγή μας άνω των 38 αεροσκαφών» στο «ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε αργά ώστε να πάμε γρήγορα».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.