Έξοδος της Shell από τη Νιγηρία

Έξοδος της Shell από τη Νιγηρία

164
Έξοδος της Shell από τη Νιγηρία

Η Shell ανακοίνωσε στις 16 Ιανουαρίου την απόφασή της να πωλήσει τη θυγατρική της SPDC (Shell Petroleum Development Company of Nigeria Limited), που βρίσκεται στη Νιγηρία. Η Shell θα πουλήσει την SPDC στη Renaissance, μια κοινοπραξία πέντε εταιρειών, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι νιγηριανές.

Σε κάθε περίπτωση, η Shell ανακοίνωσε ότι θα εξακολουθήσει να παραμένει σημαντικός «παίκτης» στον ενεργειακό τομέα της Νιγηρίας μέσω των επιχειρήσεών της Deepwater και Integrated Gas.

Η πώληση εκτιμάται ότι ανέρχεται σε ύψος που αγγίζει τουλάχιστον τα $1,3 δισ. Η αποχώρηση της Shell από τη Νιγηρία εναρμονίζεται με παρόμοιες αποφάσεις αποχώρησης που έλαβαν μια σειρά από εταιρείες, όπως η ExxonMobil, η Eni, η Equinor και η Addax. Οι λόγοι που ώθησαν στις αποχωρήσεις των ενεργειακών κολοσσών ήταν η δύσκολη επιχειρησιακή λειτουργία σε μια περιοχή που μαστίζεται από διαφθορά, βία και περιβαλλοντική καταστροφή, όπως αναφέρουν σε σχετικό δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.