Δυναμική εκκίνηση για τις αγοραπωλησίες bulk carriers το 2024

Δυναμική εκκίνηση για τις αγοραπωλησίες bulk carriers το 2024

196
Δυναμική εκκίνηση για τις αγοραπωλησίες bulk carriers το 2024

Παρότι ακόμη η second-hand αγορά πλοίων ζεσταίνει τις μηχανές της, τα bulk carriers έχουν αναπτύξει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι των δεξαμενόπλοιων. Πιο συγκεκριμένα, βάσει πρόσφατης έκθεσης της ναυλομεσιτικής Allied, την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, 20 bulk carriers άλλαξαν χέρια έναντι οκτώ δεξαμενόπλοιων.

Ειδικότερα, πρόκειται για bulk carriers κάθε μεγέθους. Στο επίκεντρο παραμένουν Handysize και Supramax bulk carriers, με πέντε αγορές σε κάθε τύπο, όμως κατεγράφησαν αγορές και τεσσάρων Panamax και τεσσάρων Post Panamax bulk carriers, σύμφωνα με την Allied. Ακόμα δύο Capesizes άλλαξαν χέρια τις πρώτες μέρες του έτους.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον φαίνεται να ενισχύεται το 2024, δεδομένου ότι οι εν λόγω 20 αγορές της πρώτες εβδομάδες του έτους αντιστοιχούν στο 40% της συνολικής δραστηριότητας στη second-hand αγορά για bulk carriers τις περασμένες τέσσερις εβδομάδες (50 αγορές).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.