Πρωτοχρονιά στα λιμάνια του κόσμου

    141
    Πρωτοχρονιά στα λιμάνια του κόσμου

    Όπως κάθε νέα αρχή, η υποδοχή του καινούριου χρόνου επιβάλλει αισιόδοξη και εορταστική διάθεση. Τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων μηνών στη Μέση Ανατολή έκαναν ακόμη πιο επίκαιρη την ευχή για ειρήνη και την ανάγκη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους λαούς.

    Μόλις το ρολόι χτύπησε μεσάνυχτα, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι γιόρτασαν με ένα υπερθέαμα διάρκειας 12 λεπτών στο λιμάνι του Σίδνεϋ, με κυρίαρχα χρώματα το χρυσό και το ασημί, καθώς η πόλη γιορτάζει επίσης τα πεντηκοστά γενέθλια της όπεράς της.

    IMG_20231231_224100

    Αλλά και το Τόκιο γιορτάζει την έλευση της νέας χρονιάς με ένα εκπληκτικό θέαμα, καθώς χιλιάδες λευκά μπαλόνια υψώνονται προς τον ουρανό μεταφέροντας προς τους θεούς της Άπω Ανατολής τις ευχές Ιαπώνων και τουριστών.

    Με μακρά παράδοση στα βεγγαλικά από τον 12ο αιώνα, οι Κινέζοι επιφύλασσαν εκπλήξεις στο κοινό που παρακολουθεί τις εορταστικές εκδηλώσεις στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ. Η γιορτή ξεκινά από το απόγευμα στο λιμάνι της Victoria, με αποκορύφωμα τον δράκο-πυροτέχνημα που κλείνει το σόου.

    28116312

    Ακολουθεί η λαμπερή και κοσμοπολίτικη Σιγκαπούρη όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται γύρω από το εμβληματικό ξενοδοχείο Μarine Bay και τους Βοτανικούς κήπους.

    28116275

    Το επόμενο μεγάλο λιμάνι που υποδέχθηκε το 2024 ήταν το Ντουμπάι με το καθιερωμένο σόου πυροτεχνημάτων στο Burj Khalifa και το συγκρότημα Palm Jumeirah.

    «Ποδαρικό» στο δικό μας μεγάλο λιμάνι έκανε το Blue Star Delos, με τον ήχο από τις σειρήνες των πλοίων να συνοδεύει τον ελλιμενισμό του. Και αυτό, με φόντο τον υπέρλαμπρο Πύργο και τα εντυπωσιακά βεγγαλικά να φωτίζουν τον πειραϊκό ουρανό.

    FB_IMG_1704100688652

    105 εκατομμύρια στοίχισε το πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο Ρότερνταμ, ενώ περίπου 8.000 επισκέπτες παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις στο λιμάνι του Αμβούργου.

    14826400

    Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σε ένα ξέφρενο παραθαλάσσιο πάρτι στην παραλία της Copacabana συμμετέχει όλη η πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρo. Η αλλαγή του χρόνου συμβολίζει την αναγέννηση, για αυτό και οι Βραζιλιάνοι ντύνονται στα λευκά και ρίχνουν στη θάλασσα λουλούδια και μικρά ενθύμια, με την ελπίδα να εισακουστούν οι ευχές τους.

    28116847

    Στις ΗΠΑ, η Νέα Υόρκη παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων για τους πολυταξιδεμένους. Μπορεί η δράση να έχει επίκεντρο την Times Square, αλλά τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύονται από το Liberty Island δημιουργούν μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα για όσους τυχερούς έχουν εξασφαλίσει μια θέση σε κρουαζιέρα μέσα στο λιμάνι.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.