«Χρυσός» η τιμή του ρωσικού πετρελαίου με προορισμό την Ινδία

«Χρυσός» η τιμή του ρωσικού πετρελαίου με προορισμό την Ινδία

74
«Χρυσός» η τιμή του ρωσικού πετρελαίου με προορισμό την Ινδία

Στα $84,2/βαρέλι κινήθηκε η μέση τιμή με την οποία η Ινδία αγόρασε ρωσικό πετρέλαιο τον Οκτώβριο, ο υψηλότερος αριθμός από τότε που τέθηκε το πλαφόν $60/βαρέλι τον Δεκέμβριο του 2022.

Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, έχει αναδειχθεί στον μεγαλύτερο αγοραστή ρωσικού αργού πετρελαίου, μετά το εμπάργκο των δυτικών χωρών στη Μόσχα.

Η Ινδία αγόρασε ρωσικό πετρέλαιο σε μέση τιμή περίπου $81,24 ανά βαρέλι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters που βασίζονται στα τελευταία στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ινδικού Υπουργείου Εμπορίου.

Η τιμή του ρωσικού πετρελαίου στα λιμάνια της Βαλτικής έχει υποχωρήσει κάτω από τα $60/βαρέλι σε σχέση με τον Νοέμβριο. Το Νέο Δελχί θέλει να μειώσει το κόστος των εισαγωγών αργού πετρελαίου. Άλλωστε, το μέσο κόστος του ρωσικού πετρελαίου είναι χαμηλότερο από εκείνο του Ιράκ και της Σαουδικής Αραβίας, του δεύτερου και τρίτου μεγαλύτερου προμηθευτή πετρελαίου στην Ινδία αντίστοιχα. Η τιμή πετρελαίου από το Ιράκ και τη Σαουδική Αραβία τον Οκτώβριο ήταν κατά μέσο όρο στα $85,97/βαρέλι και $98,77/βαρέλι αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.