Πράσινο φως για την εξαγορά της HHLA από την MSC

Πράσινο φως για την εξαγορά της HHLA από την MSC

102
Πράσινο φως για την εξαγορά της HHLA από την MSC

Το πράσινο φως για την εξαγορά της HHLA από την MSC άναψε το Διοικητικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο της διαχειρίστριας εταιρείας του λιμένα του Αμβούργου.

Στη σχετική ανακοίνωση της HHLA τονίζεται ότι τα δύο Συμβούλια ανέλυσαν προσεκτικά και διεξοδικά την οικονομική πρόταση της MSC, η οποία κατατέθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, και έκριναν ότι είναι ικανοποιητική. Παράλληλα, στις διαπραγματεύσεις με την πόλη του Αμβούργου και την MSC, το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο κατέληξαν σε εκτεταμένες δεσμεύσεις για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της HHLA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δεσμευτική προκαταρκτική συμφωνία HHLA, MSC και πόλης του Αμβούργου προβλέπεται ότι, μετά την έγκριση του Κοινοβουλίου του Αμβούργου, η πόλη του Αμβούργου και η MSC θα παράσχουν στην HHLA πρόσθετο μετοχικό κεφάλαιο συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε επιχειρηματικές δραστηριότητες κατά τα επόμενα έτη.

Παράλληλα διασφαλίζεται η ανεξαρτησία του επιχειρηματικού μοντέλου της HHLA, ιδίως της θυγατρικής εταιρείας συνδυασμένων μεταφορών Metrans, και συνεπώς η ίση μεταχείριση όλων των πελατών. Όλοι οι πελάτες εξακολουθούν να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους τερματικούς σταθμούς και τις υπηρεσίες της HHLA σε όλη την Ευρώπη, τονίζεται στην ανακοίνωση. Τέλος, η HHLA θα συνεχίσει να λαμβάνει τις αποφάσεις αναφορικά με την επενδυτική της στρατηγική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.