«Amore Mio I»: Το νεότευκτο LNG carrier νέας γενιάς της Capital Gas

«Amore Mio I»: Το νεότευκτο LNG carrier νέας γενιάς της Capital Gas

591
«Amore Mio I»: Το νεότευκτο LNG carrier νέας γενιάς της Capital Gas

Η Capital Gas Ship Management Corp. παρέλαβε το νεότευκτο «Amore Mio I», ένα πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carrier) που κατασκευάστηκε από τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries, στη Νότια Κορέα.

Το «Amore Mio I», διαθέτει μεταφορική ικανότητα 174.000 κυβικών μέτρων και είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συστήματα τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου συστήματος λίπανσης αέρα, αυξημένων ορίων πλήρωσης φορτίου (άνω του 99%), γεννήτριες συνδεόμενες με τον κεντρικό άξονα, το οποίο το καθιστούν ενεργειακά αποδοτικό. Ακόμα, το «Amore Mio I» χρησιμοποιεί κινητήρες MAN MEGA.

Όπως υπογραμμίζει η Capital Gas στο σχετικό δελτίο τύπου το «Amore Mio I» αντιπροσωπεύει την πρωτοπορία της νέας γενιάς πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς στον κλάδο, χάρη στον εξαιρετικά χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπό του. Αυτό το επιτυγχάνει χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής σχεδιασμένες να ελαχιστοποιούν την διαφυγή μεθανίου και να μειώνουν σημαντικά τις εκπομπές CO2, καθιστώντας το ένα από τα πιο οικολογικά πλοία του παγκοσμίου στόλου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το «Amore Mio I» είναι το όγδοο από τα δεκαοκτώ πλοία που θα παραδοθούν συνολικά στην εταιρεία έως το 2027.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.