Αύξηση της παραγωγής μαύρου χρυσού βλέπει η Νιγηρία

Αύξηση της παραγωγής μαύρου χρυσού βλέπει η Νιγηρία

46
Αύξηση της παραγωγής μαύρου χρυσού βλέπει η Νιγηρία

Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στα 2,1 εκατ. βαρέλια/ημέρα εκτιμάται ότι θα καταγράψει η Νιγηρία έως το τέλος του επόμενου έτους, καθώς μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αφρικανική χώρα έχουν δεσμευτεί για επενδύσεις που ξεπερνούν τα $13,5 δισ.

Η Νιγηρία αποτελεί τον κορυφαίο παραγωγό πετρελαίου της Αφρικής, ωστόσο η παραγωγή της βρίσκεται σε διαρκή πτώση λόγω μαζικών κλοπών, επιθέσεων σε αγωγούς στο Δέλτα του Νίγηρα και ελλείψεων επενδύσεων. Η παραγωγή της Νιγηρίας τον περασμένο Αύγουστο έδειξε σημάδια ανάκαμψης, σημειώνοντας άνοδο 8%, στα 1,41 εκατ. βαρέλια/ημέρα, έναντι του Ιουλίου.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, ομάδα του Υπουργείου Ενέργειας της Νιγηρίας συναντήθηκε με εκπροσώπους δεκαπέντε πετρελαϊκών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των TotalEnergies, Exxon, Shell και Chevron. Οι εν λόγω εταιρείες αναγνώρισαν ορισμένους σκοπέλους στην προσπάθειά τους να επενδύσουν περαιτέρω στον πετρελαϊκό κλάδο της χώρας, με την κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι θα τρέξει διαδικασίες προκειμένου να καμφθούν τα όποια προβλήματα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.