Maersk και CMA CGM χέρι χέρι προς την απανθρακοποίηση

Maersk και CMA CGM χέρι χέρι προς την απανθρακοποίηση

36
Maersk και CMA CGM χέρι χέρι προς την απανθρακοποίηση

Δύο από τις κορυφαίες εταιρείες στη ναυτιλία τακτικών γραμμών, οι CMA CGM και Maersk, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε τομείς που αφορούν την απανθρακοποίηση του κλάδου, ευθυγραμμιζόμενες πλήρως με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Ως πρωτοπόροι της ενεργειακής μετάβασης της ναυτιλίας, οι δύο κολοσσοί ευελπιστούν ότι με την κοινή τους δράση θα επιταχυνθεί η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας. Εξάλλου, Maersk και CMA CGM έχουν προβεί σε παραγγελίες πράσινων πλοίων.

H κοινή δράση θα εστιαστεί στην ανάπτυξη της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων για την πρόωση των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και περιλαμβάνει:

– Ανάπτυξη υψηλών προτύπων για τα εναλλακτικά βιώσιμα, πράσινα καύσιμα ‒συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης του πλήρους κύκλου ζωής και των σχετικών αερίων του θερμοκηπίου‒ και συμβολή στη διαμόρφωση του πλαισίου μαζικής παραγωγής πράσινου μεθανίου και πράσινης μεθανόλης.

– Ανάπτυξη και διατήρηση προτύπων για τη λειτουργία των πλοίων πράσινης μεθανόλης όσον αφορά την ασφάλεια και τον ανεφοδιασμό, καθώς και επιτάχυνση της ετοιμότητας των λιμένων για τον ανεφοδιασμό και την προμήθεια βιομεθανόλης σε βασικούς λιμένες σε όλο τον κόσμο.

– Συνέχιση της από κοινού Έρευνας και Ανάπτυξης σε νέα εναλλακτικά καύσιμα, όπως η αμμωνία και άλλες τεχνολογικές καινοτομίες για τα πλοία.

Ο Rodolphe Saadé, πρόεδρος και CEO της CMA CGM, ανέφερε ότι η συνεργασία αποτελεί ορόσημο για την απανθρακοποίηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας και ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας δύο ηγετών του κλάδου θα επιταχύνει την ανάπτυξη νέων λύσεων.

Από την πλευρά του, ο Vincent Clerc, CEO της Maersk, ανέφερε ότι οι συνέργειες σε τέτοιο επίπεδο έχουν απτά αποτελέσματα για ένα βιώσιμο μέλλον.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.