Η ζήτηση της ναυτιλίας για μεθανόλη, οδηγός νέων επενδύσεων

Η ζήτηση της ναυτιλίας για μεθανόλη, οδηγός νέων επενδύσεων

63
Η ζήτηση της ναυτιλίας για μεθανόλη, οδηγός νέων επενδύσεων

Εν μέσω πληθώρας πρωτοβουλιών με επίκεντρο την παραγωγή μεθανόλης ‒όπως η ίδρυση νέας εταιρείας από τη Maersk‒, η OCI Global, ο μεγαλύτερος παραγωγός πράσινης μεθανόλης παγκοσμίως, ανακοίνωσε τις βλέψεις του για σημαντική επέκταση της παραγωγικής του ικανότητας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η OCI Global προσβλέπει σε διπλασιασμό της παραγωγικής ικανότητας στο εργοστάσιό της στο Τέξας, στους 400.000 τόνους ετησίως. Η συγκεκριμένη φιλοδοξία συνιστά την απάντηση της εταιρείας στην αυξανόμενη ζήτηση σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι παρούσες εκτιμήσεις της εταιρείας κάνουν λόγο για αύξηση της ζήτησης για πράσινη μεθανόλη σε περισσότερο από 6 εκατ. τόνους το 2028, απότοκο της υιοθέτησης του καυσίμου στη ναυτιλία. Επί του παρόντος, σημειώνεται στην ανακοίνωση, έχουν τοποθετηθεί παραγγελίες για 225 πλοία μηχανής διπλού καυσίμου, κατανάλωσης και μεθανόλης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.