Η Maersk επενδύει στην παραγωγή πράσινης μεθανόλης

Η Maersk επενδύει στην παραγωγή πράσινης μεθανόλης

82
Η Maersk επενδύει στην παραγωγή πράσινης μεθανόλης

Η C2X, μια νέα, ανεξάρτητη εταιρεία, η οποία υποστηρίζεται από την A.P. Moller Holding, κύριο μέτοχο της A.P. Moller-Maersk, μιας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες των κλάδων της ναυτιλίας και των logistics, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας για την παραγωγή πράσινης μεθανόλης.

Συγκεκριμένα, η C2X σχεδιάζει την παραγωγή πράσινης μεθανόλης μέσω διαφόρων μεθόδων, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της τοποθεσίας των εγκαταστάσεων παραγωγής, και αυτή την περίοδο επιδιώκει την ανάπτυξη μονάδων παραγωγής πράσινης μεθανόλης κοντά στη διώρυγα του Σουέζ στην Αίγυπτο και στο λιμάνι της Χουέλβα στην Ισπανία, εξετάζοντας παράλληλα και άλλες ευκαιρίες σε διάφορες τοποθεσίες.

Η εταιρεία φιλοδοξεί μέχρι το 2030 να έχει επιτύχει παραγωγική ικανότητα άνω των τριών εκατομμυρίων τόνων πράσινης μεθανόλης ετησίως, μέσω της κατασκευής διαφόρων μονάδων παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο, η C2X θα μπορεί να παρέχει πράσινη μεθανόλη σε πελάτες του κλάδου παραγωγής χημικών αλλά και του ναυτιλιακού κλάδου, οι οποίοι χρειάζονται το εν λόγω εναλλακτικό καύσιμο για την επίτευξη των δικών τους στόχων που αφορούν τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου των δραστηριοτήτων τους. Ανάμεσα σε αυτές τις εταιρείες βρίσκεται και η A.P. Moller-Maersk, η οποία πρόσφατα υποδέχτηκε το πρώτο πλοίο κατανάλωσης μεθανόλης του στόλου της, ενώ σχεδιάζει να παραλάβει 24 επιπλέον πλοία κατανάλωσης πράσινης μεθανόλης μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.