Κίνα-Αυστραλία: Το πρώτο φορτίο κριθαριού μετά την άρση των δασμών

Κίνα-Αυστραλία: Το πρώτο φορτίο κριθαριού μετά την άρση των δασμών

83
Κίνα-Αυστραλία: Το πρώτο φορτίο κριθαριού μετά την άρση των δασμών

To πρώτο φορτίο αυστραλιανού κριθαριού, από τότε που η Κίνα ήρε τους περιορισμούς στις εισαγωγές, νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο, είναι καθ’ οδόν προς την ασιατική χώρα. Το «Majestic Island», το οποίο φόρτωσε από το Kwinana and Esperance, θα αφιχθεί στη νότια Κίνα, σύμφωνα με δεδομένα της Kpler.

Η μείωση των προμηθειών κριθαριού από την Ουκρανία σε συνδυασμό με ακραίες καιρικές συνθήκες, που επηρέασαν την κινεζική παραγωγή, είχαν ως απότοκο την άρση των εισαγωγών από την Αυστραλία.

Μετά την άρση των περιορισμών, η Κίνα αγόρασε 0,7-1 εκατ. τόνους αυστραλιανού κριθαριού και τρία επιπλέον πλοία αναμένεται να φορτώσουν από αυστραλιανά λιμάνια με προορισμό την Κίνα τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με την Kpler. To 2018, η Αυστραλία εξήγαγε 2,24 εκατ. τόνους κριθαριού στην Κίνα, πριν το 2020 οι εμπορικές και διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών εισέλθουν σε νέα φάση. Η αναθέρμανση των σχέσεών τους είναι πιθανό να μειώσει τις ροές αυστραλιανού κριθαριού στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα στη Σαουδική Αραβία.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.