«Νounou»: Το νεότευκτο της Eastern Mediterranean

«Νounou»: Το νεότευκτο της Eastern Mediterranean

2052
«Νounou»: Το νεότευκτο της Eastern Mediterranean

Στην παραλαβή νεότευκτου δεξαμενόπλοιου προχώρησε η εταιρεία Eastern Mediterranean Maritime Limited, με επικεφαλής τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, στις 21 Αυγούστου του 2023.

Ειδικότερα, πρόκειται για το «Νounou», δεξαμενόπλοιο τύπου Aframax και χωρητικότητας 115.000 dwt το οποίο έχει ναυπηγηθεί στη Νότια Κορέα, από την DH Shipbuilding. Είναι το δεύτερο από δύο αδελφά πλοία τα οποία είχε παραγγείλει η εταιρεία, το πρώτο εκ των οποίων έχει παραδοθεί από τον περασμένο Ιούλιο. Και τα δύο πλοία είναι εξοπλισμένα με πληθώρα τεχνολογιών ενεργειακής αποδοτικότητας.

Σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Eastern Mediterranean, πέραν του «Νοunou», ο στόλος αριθμεί επτά Aframax tankers, 16 MR tankers, τέσσερα VLCCs, 41 bulk carriers πέντε διαφορετικών μεγεθών (Capesize, Kamsarmax, Panamax, Ultramax, Supramax) και δέκα containerships.

Συνεπώς και καθώς κανένα από τα δύο προαναφερθέντα πλοία δεν περιλαμβάνονται στα 27 δεξαμενόπλοια που αναγράφονται στην ιστοσελίδα, η παράδοσή τους διαμορφώνει τον στόλο της Eastern σε τουλάχιστον 80 πλοία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.