Η Euronav εκ νέου σε κινήσεις επέκτασης στόλου

Η Euronav εκ νέου σε κινήσεις επέκτασης στόλου

232
Η Euronav εκ νέου σε κινήσεις επέκτασης στόλου

Την περαιτέρω επέκταση του ήδη γιγαντιαίου στόλου της γνωστοποίησε πρόσφατα η εισηγμένη σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια Euronav.

Πιο συγκεκριμένα, η Euronav προέβη σε συμφωνία για την απόκτηση ενός νεότευκτου VLCC έναντι $112,2 εκατ., του οποίου η παράδοση εκτιμάται πως θα λάβει χώρα εντός του γ’ τριμήνου του 2026. Επιπλέον, βάσει της συμφωνίας, η Euronav διατηρεί την επιλογή να αγοράσει ακόμη ένα νεότευκτο VLCC.

Η συγκεκριμένη συμφωνία δεν συνιστά τη μοναδική πρόσφατη επενδυτική πρωτοβουλία της εταιρείας. Άλλωστε, στο βιβλίο παραγγελιών της εταιρείας περιλαμβάνονται και πέντε Suezmax δεξαμενόπλοια, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν εντός του 2024.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα στην ιστοσελίδα της, ο στόλος της Euronav αριθμεί 70 δεξαμενόπλοια, κυρίως VLCCs και Suezmaxes, η πλειοψηφία των οποίων έχουν ναυπηγηθεί στη Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.