Αλλαγή ρότας στην ηγεσία του ΙΜΟ

Αλλαγή ρότας στην ηγεσία του ΙΜΟ

940
Αλλαγή ρότας στην ηγεσία του ΙΜΟ

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών που έλαβαν χώρα σήμερα 18 Ιουλίου, στην έδρα του IMO στο Λονδίνο, για την επιλογή του αντικαταστάτη του νυν Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, κ. Kitack Lim γνωστοποίησε ο IMO μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα, το Συμβούλιο του Οργανισμού όρισε ως επόμενο Γενικό Γραμματέα τον κ. Arsenio Antonio Dominguez Velasco, από τη Δημοκρατία του Παναμά, για μια τετραετή θητεία, από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω αποτέλεσμα θα υποβληθεί προς έγκριση στην 33η Συνέλευση του ΙΜΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2023.

Πέραν του κ. Arsenio Antonio Dominguez Velasco, υποψήφιοι για τη θέση του Γενικού Γραμματέα ήταν και οι:

κ. Moin Uddin Ahmed (Μπαγκλαντές)

κ. Suat Hayri Aka (Τουρκία)

Dr. Cleopatra Doumbia-Henry (Δομινίκα)

κ. Nancy Karigithu (Κένυα)

κ. Minna Kivimäki (Φινλανδία)

κ. Zhang Xiaojie (Κίνα)

Παράλληλα, τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών χαιρέτισε με δήλωσή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του AΠΕ-ΜΠΕ.

«Η Ελλάδα χαιρετίζει την εκλογή του υποψηφίου του Παναμά κ. Arsenio Dominguez Velasco στη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ). Παραμένουμε προσηλωμένοι στον ρόλο του ΙΜΟ ως παγκόσμιου νομοθέτη για την ασφαλή, περιβαλλοντικά φιλική και αποτελεσματική ναυτιλία και θα συνεργαστούμε με το νέο γενικό γραμματέα και τα κράτη μέλη του ΙΜΟ, προς όφελος της ναυτιλίας, των ναυτικών και της παγκόσμιας κοινότητας στο σύνολό της» αναφέρει.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.