«Ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις HMM – Hyundai LNG Shipping

«Ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις HMM – Hyundai LNG Shipping

252
«Ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις HMM – Hyundai LNG Shipping

Εν αμφιβόλω τίθεται η εξαγορά της Hyundai LNG Shipping από την HMM, μετά από διαφωνία που προέκυψε μεταξύ των δύο μερών αναφορικά με την τιμή πώλησης.

«Θα εξερευνήσουμε εναλλακτικές επιλογές και θα αναζητήσουμε ενδιαφερόμενους αγοραστές, καθώς η προθεσμία για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της Hyundai LNG Shipping παρατάθηκε», ανέφερε σε ΜΜΕ της Νότιας Κορέας εκπρόσωπος της IMM Private Equity (PE), η οποία επιβλέπει τη συναλλαγή.

Η κοινοπραξία της IMM με επικεφαλής την IMM PE και τη θυγατρική της IMM Investment κατέχουν το 79,23% της Hyundai LNG Shipping. Η HMM ήταν ο μεγαλομέτοχος της Hyundai LNG Shipping μέχρι και το 2014, όταν και ξεκίνησαν οι οικονομικές δυσκολίες της νοτιοκορεατικής εταιρείας, με αποτέλεσμα να πουληθεί στην IMM PE. Η προσφερόμενη τιμή εξαγοράς της HMM φέρεται να ήταν περίπου 300 δισ. γουόν. Ωστόσο, μια αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ της προσφοράς της HMM και της απαίτησης της κοινοπραξίας IMM οδήγησε την τελευταία να απορρίψει την πρόταση, σύμφωνα με νοτιοκορεατικά ΜΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση στη Σεούλ εκφράζει ανησυχίες για το ενδεχόμενο η Hyundai LNG Shipping να περάσει σε ξένα χέρια, καθώς η παραχώρηση της ναυαρχίδας μεταφοράς LNG της Νότιας Κορέας σε εταιρεία ξένων συμφερόντων θα σήμανε κίνδυνο για την ενεργειακή ασφάλεια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.