Συμφωνία Αιγύπτου και Ιορδανίας για τη χρήση FSRU

Συμφωνία Αιγύπτου και Ιορδανίας για τη χρήση FSRU

56
Συμφωνία Αιγύπτου και Ιορδανίας για τη χρήση FSRU

Οι κυβερνήσεις Αιγύπτου και Ιορδανίας υπέγραψαν το Σάββατο 10 Ιουνίου συμφωνία, βάσει της οποίας επιτρέπεται στην Αίγυπτο να χρησιμοποιεί FSRU στην πόλη-λιμάνι Άκαμπα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Ηλεκτρισμού της Ιορδανίας, Amjad Al-Rowashda, και τον πρόεδρο της EGAS (Egyptian Natural Gas Holding Company), Majdi Jala, παρουσία του υπουργού Πετρελαίου της Αιγύπτου Tareq Al-Mulla και του υπουργού Ενέργειας της Ιορδανίας Saleh Al-Kharabsah.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Al-Rowashda δήλωσε ότι επιτρέπει στην Αίγυπτο να χρησιμοποιεί τη μονάδα που βρίσκεται στο λιμάνι φυσικού αερίου Sheikh Sabah στην Άκαμπα μέχρι το 2025.

Όσον αφορά τα αναμενόμενα οφέλη της συμφωνίας, πρόσθεσε ότι συμβάλλει στη μείωση του λειτουργικού κόστους του λιμένα υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Άκαμπα και στην προστασία της Εθνικής Εταιρείας Ηλεκτρισμού της Ιορδανίας από τη διακύμανση των τιμών σε περίπτωση που χρειαστεί LNG για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.