Σταθερότητα στους spot ναύλους των containerships

Σταθερότητα στους spot ναύλους των containerships

56
Σταθερότητα στους spot ναύλους των containerships

Σε παρεμφερή επίπεδα με εκείνα της προηγούμενης εβδομάδας παρέμεινε ο δείκτης WCI της Drewry την εβδομάδα με πέρας την 8η Ιουνίου. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στα $1.681,04/FEU ενώ συγκριτικά με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022 καταγράφηκε πτώση 78%.

Ειδικότερα, ο δείκτης βρέθηκε σε 84% χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με  την μέγιστη τιμή που έλαβε τον Σεπτέμβριο του 2021. Την ίδια ώρα παρέμεινε 37% χαμηλότερα σε σχέση με τον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων 10  ετών και σε κατά 18% υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με εκείνα που  επικρατούσαν προ πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ναύλοι στα routes Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη και  Σανγκάη-Ρότερνταμ κατέγραψαν πτώση της τάξης του 9% και 6% αντίστοιχα.

Επιπλέον, οι ναύλοι στα routes Σανγκάη-Γένοβα και Νέα  Υόρκη-Ρότερνταμ σημείωσαν εβδομαδιαία μείωση 2%, ενώ εκείνοι στο  route Ρότερνταμ-Σανγκάη μείωση 1%.

Αντίθετα, οι ναύλοι στις τακτικές γραμμές του Ειρηνικού, Σανγκάη-Λος Άντζελες και Σανγκάη-Νέα Υόρκη σημείωσαν άνοδο κατά 6% και 5% αντίστοιχα, ενώ εκείνος του route Λος Άντζελες- Σανγκάη παρέμεινε αμετάβλητος.

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι οι spot ναύλοι πρόκειται να αυξηθούν τις ακόλουθες εβδομάδες στα περισσότερα routes Ανατολής-Δύσης.

Χωρίς τίτλο

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.