Υψηλό τεσσάρων ετών στο backlog των ιαπωνικών ναυπηγείων

Υψηλό τεσσάρων ετών στο backlog των ιαπωνικών ναυπηγείων

176
Υψηλό τεσσάρων ετών στο backlog των ιαπωνικών ναυπηγείων

Παρά την πτώση που καταγράφεται στις νέες παραγγελίες πλοίων στα διεθνή ναυπηγεία, το backlog των ιαπωνικών ναυπηγείων βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δεδομένα Απριλίου 2023, τα ιαπωνικά ναυπηγεία είχαν εκκρεμείς παραγγελίες για τη ναυπήγηση περίπου 497 πλοίων χωρητικότητας 22,18 εκατ. CGTs. Για την ολοκλήρωσή τους απαιτείται εργασία περίπου 2,6 ετών, επίπεδα ιδιαίτερα υψηλότερα έναντι του 2021, οπότε και οι εκκρεμείς παραγγελίες απαιτούσαν εργασία περίπου 1,9 έτους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση που δημοσίευσε η Japan Ship Exporters Association (JSEA), τα εν λόγω επίπεδα του backlog είναι τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Ωστόσο, τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023, τα ναυπηγεία της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου εξασφάλισαν παραγγελίες για τη ναυπήγηση 87 πλοίων χωρητικότητας 3,54 εκατ. GTs -μειωμένες κατά 24,5% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.