MSC: Το φράγμα των 5 εκατ. TEUs «σπάει» ο στόλος

MSC: Το φράγμα των 5 εκατ. TEUs «σπάει» ο στόλος

168
MSC: Το φράγμα των 5 εκατ. TEUs «σπάει» ο στόλος

Εντυπωσιακή παραμένει η πορεία της MSC στην αγορά των containerships, με την εταιρεία-κολοσσό να αυξάνει με γοργούς ρυθμούς τη μεταφορική ικανότητα του στόλου της. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Alphaliner, η MSC είναι η πρώτη εταιρεία που σπάει το φράγμα των 5 εκατ. TEUs σε όρους χωρητικότητας στόλου.

Πρόκειται για ένα ορόσημο που επετεύχθη σταδιακά αλλά με αυξανόμενους ρυθμούς. Ενδεικτικά, χρειάστηκαν 37 έτη προκειμένου η MSC να επιτύχει το ορόσημο του 1 εκατ. TEUs (2007), επιπλέον τέσσερα έτη για να φτάσει τα 2 εκατ. TEUs (2011), ακόμη έξι έτη για να φτάσει τα 3 εκατ. TEUs (2017), άλλα τέσσερα για να φτάσει τα 4 εκατ. TEUs (2021) και μόλις 22 μήνες για να πάει από τα 4 εκατ. TEUs στα 5 εκατ. TEUs.

Επί του παρόντος (στοιχεία Alphaliner στις 16 Μαΐου), η MSC διαχειρίζεται στόλο 753 πλοίων, μεταφορικής ικανότητας 4.956.720 TEUs. Μέχρι τα τέλη του μήνα, στον στόλο θα εισέλθουν τα νεότευκτα «MSC Michel Cappellini» και «MSC Gemma», τα οποία θα ωθήσουν τη μεταφορική ικανότητα του στόλου πάνω από τα 5 εκατ. TEUs.

Τέλος, όσον αφορά το επόμενο ορόσημο, εκείνο των 6 εκατ. TEUs, η Alphaliner εκτιμά ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί εντός του ερχόμενου έτους, δεδομένου του υψηλού orderbook της εταιρείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.