Εξηλεκτρισμός λιμένων, ένα στοίχημα $4 δισ. για την κυβέρνηση Μπάιντεν

Εξηλεκτρισμός λιμένων, ένα στοίχημα $4 δισ. για την κυβέρνηση Μπάιντεν

54
Εξηλεκτρισμός λιμένων, ένα στοίχημα $4 δισ. για την κυβέρνηση Μπάιντεν

Ο εξηλεκτρισμός των λιμένων αποτελεί μία ακόμη προτεραιότητα που προστίθεται στην ατζέντα της κυβέρνησης Μπάιντεν, καθώς η ενεργειακή μετάβαση του κλάδου μεταφορών, και δη της ναυτιλίας, απασχολεί ολοένα περισσότερο την παγκόσμια οικονομία.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του Reuters επικαλείται ανακοίνωση της EPA (Environmental Protection Agency), βάσει της οποίας προσβλέπει σε επενδύσεις στο Clean Ports Program, συνολικού προϋπολογισμού $3 δισ., που αποσκοπεί στη μείωση ρυπογόνων στους αμερικανικούς λιμένες, και επενδύσεις στο Clean Heavy-Duty Vehicle Program, συνολικού προϋπολογισμού $1 δισ., το οποίο αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών των οχημάτων κοντά σε λιμένες αλλά και άλλα routes φορτηγών.

Οι αιτούντες θα πρέπει να γνωστοποιήσουν λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαθεσιμότητα, την τιμή και την επίδοση φορτηγών μηδενικών εκπομπών, λιμενικού εξοπλισμού μηδενικών εκπομπών αλλά και υποδομών για τη φόρτιση ή λοιπών αναγκών τεχνολογιών μηδενικών εκπομπών.

Παράλληλα, νωρίτερα εντός του έτους, η EPA καθόρισε νέα πρότυπα όσον αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλούν τα φορτηγά οχήματα, τα οποία είναι ιδιαίτερα αυστηρότερα των προηγούμενων. Συνεπώς, η EPA προβλέπει ότι οι νέοι κανονισμοί θα οδηγήσουν σε μείωση των πρόωρων θανάτων κατά 2.900 ετησίως αλλά και σε οικονομικά οφέλη $29 δισ. ετησίως μέχρι το 2045.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.