Προτεραιότητα για τη Safe Bulkers ένας σύγχρονος στόλος

Προτεραιότητα για τη Safe Bulkers ένας σύγχρονος στόλος

213
Προτεραιότητα για τη Safe Bulkers ένας σύγχρονος στόλος

Την εστίαση της Safe Bulkers στα σύγχρονα και φιλικότερα προς το περιβάλλον πλοία καταδεικνύουν οι στρατηγικές κινήσεις της, όπως παρουσιάζονται στην πρόσφατη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου 2023.

Ειδικότερα, η Safe Bulkers διαθέτει έναν σύγχρονο στόλο πλοίων, μέσης ηλικίας 10,59 ετών. Εντός του α’ τριμήνου του 2023, η εταιρεία προχώρησε στην εγκατάσταση τεχνολογιών μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος σε δύο Capesize πλοία της, ενώ έως και τις 5 Μαΐου είχαν πραγματοποιηθεί επιπλέον τρεις τέτοιες εργασίες μετασκευών. Ακόμη, εντός του β’ τριμήνου θα πραγματοποιηθούν επιπλέον δύο εγκαταστάσεις scrubbers.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία είχε προβεί στην παραγγελία 12 πλοίων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να πληρούν τις απαιτήσεις του IMO όσον αφορά τη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου και οξειδίων του αζώτου, εκ των οποίων τα τρία έχουν ήδη παραδοθεί. Το γεγονός αυτό αντανακλά την ευρύτερη τάση της Safe Bulkers να ανανεώνει και να επεκτείνει τον στόλο της με ενεργειακά αποδοτικότερα πλοία. Βάσει δεδομένων έως και τις 5 Μαΐου, η εταιρεία διαθέτει στόλο 44 πλοίων, ο οποίος απαρτίζεται από 12 Panamaxes, 7 Kamsarmaxes, 17 Post-Panamaxes και 8 Capesizes.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.