Οριακές μεταβολές στους ναύλους των containerships

Οριακές μεταβολές στους ναύλους των containerships

58
Οριακές μεταβολές στους ναύλους των containerships

Επίμονα παραμένουν τα σημάδια σταθερότητας στην αγορά των containerships, με τον σχετικό δείκτη της Drewry, WCI, να διαμορφώνεται στα $1.741,44/FEU την εβδομάδα με πέρας την 11η Μαΐου, μετά από οριακή πτώση της τάξεως του 1%.

Πλέον, ο δείκτης βρίσκεται σε κατά 77% χαμηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση, 35% χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων δέκα ετών, αλλά σε κατά 23% υψηλότερα επίπεδα από τον προ-πανδημικό μέσο όρο του 2019.

Οι ναύλοι στα fronthaul routes μεταξύ Κίνας και Ευρώπης κατέγραψαν μικρές πτώσεις, ενώ εκείνοι στα fronthaul routes μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ παρέμειναν σταθεροί. Πτώση 5% σημειώθηκε και στους ναύλους των containerships μεταξύ Ρότερνταμ και Νέας Υόρκης.

Screenshot 2023-05-11 185552

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι οι ναύλοι μεταξύ Ανατολής και Δύσης ‒πέραν των διατλαντικών routes‒ θα παραμείνουν σε παρεμφερή επίπεδα τις ερχόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.