Τα πλοία που «ξεγελούν» τις κυρώσεις στο στόχαστρο της ΕΕ

Τα πλοία που «ξεγελούν» τις κυρώσεις στο στόχαστρο της ΕΕ

143
Τα πλοία που «ξεγελούν» τις κυρώσεις στο στόχαστρο της ΕΕ

Την πρόσβαση πλοίων που αποπειρώνται να αποφύγουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο επιθυμεί να περιορίσει η ΕΕ μέσω νέας δέσμης κυρώσεων. Όπως σημειώνουν διεθνή ΜΜΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί τη λήψη νέων μέτρων αναγκαία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αθέμιτες πρακτικές και οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι που τις συνοδεύουν.

Σύμφωνα με τη νέα δέσμη κυρώσεων, πλοία που αποφεύγουν τις κυρώσεις ή υπάρχει υποψία πως τις αποφεύγουν και μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο που έχει προέλθει από μεταφορά από πλοίο σε πλοίο δεν θα έχουν πρόσβαση σε ευρωπαϊκούς λιμένες.

Η μεταφορά από πλοίο σε πλοίο είναι ένας από τους κύριους τρόπους που επιστρατεύει η Ρωσία για τη μεταφορά του πετρελαίου της, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Η νέα κίνηση της ΕΕ παρουσιάζει ενδιαφέρον, όμως αμφίβολο παραμένει κατά πόσο θα είναι αποτελεσματική, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των πλοίων που επιδίδονται στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου δεν δραστηριοποιούνται και στις διεθνείς αγορές λόγω της μεγάλης ηλικίας τους και ίσως της ελλιπούς συντήρησής τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.