Με τις ευλογίες του Βερολίνου η συμμετοχή της Cosco στο λιμάνι του...

Με τις ευλογίες του Βερολίνου η συμμετοχή της Cosco στο λιμάνι του Αμβούργου

112
Με τις ευλογίες του Βερολίνου η συμμετοχή της Cosco στο λιμάνι του Αμβούργου

Mπορεί η συμμετοχή της Cosco στο λιμάνι του Αμβούργου να πέρασε από 40 κύματα, ωστόσο η συμφωνία φαίνεται πως οδεύει στο τέλος της μετά το πράσινο φως της γερμανικής κυβέρνησης.

Στη σχετική ανακοίνωση η Hamburger Hafen und Logistik (HHLA) χαιρετίζει την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να εγκρίνει τη μεταβίβαση του 24,9% του Container Terminal Tollerort (CTT) στην κινεζική Cosco Shipping Ports Limited (CSPL). «Η επένδυση θα δώσει τη δυνατότητα στον τερματικό να επεκταθεί. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας και του λιμένα του Αμβούργου καθώς το 30% των εμπορευμάτων που διακινούνται στο λιμάνι του Αμβούργου μεταφέρονται από και προς την Κίνα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η Cosco προσέβλεπε στην εξαγορά του 35% του τερματικού, ωστόσο μετά από αντιδράσεις κυβερνητικών στελεχών, το ποσοστό αυτό υποχώρησε στο 24,9%. Μάλιστα δημοσίευμα του Bloomberg λίγες ημέρες πριν έκανε λόγο για δεύτερες σκέψεις του Βερολίνου για την επένδυση.

Φωτό: ΗΗLA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.