Η πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Μελίνα Τραυλού, συνομιλεί με τη...

Η πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Μελίνα Τραυλού, συνομιλεί με τη νέα γενιά ναυτικών

214
Η πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Μελίνα Τραυλού, συνομιλεί με τη νέα γενιά ναυτικών

Σε αποκλειστική συνέντευξή της στο τεύχος των Ναυτικών Χρονικών που κυκλοφορεί, με αφορμή την ετήσια έρευνα της Isalos.net για το προφίλ και τις φιλοδοξίες των πρωτοετών σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της χώρας, η πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Μελίνα Τραυλού, ανοίγει τα χαρτιά της για τα καίρια ζητήματα της ναυτικής εκπαίδευσης.

Η κ. Μελίνα Τραυλού παραχώρησε μια ξεχωριστή και διαφορετική –από τα συνηθισμένα– συνέντευξη απαντώντας σε ερωτήσεις όχι μόνο των συντακτών των Ναυτικών Χρονικών και της Isalos.net, αλλά και των σπουδαστών των περιφερειακών ΑΕΝ της Κύμης, της Σύρου και της Ύδρας.

Σε σχετική ερώτηση σπουδαστή ΑΕΝ για την ανάγκη προσέλκυσης περισσότερων νέων στο ναυτικό επάγγελμα, η κ. Τραυλού απαντά:

«Η προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα ήταν και είναι στην ΕΕΕ προτεραιότητά μας. Χρειάζεται, ωστόσο, συνολική δουλειά σε διάφορα πεδία, από όλους τους εμπλεκομένους. Πρέπει να μεταδώσουμε την αγάπη για τη θάλασσα και την παράδοση στα παιδιά από μικρή ηλικία, έτσι ώστε οι μαθητές να έρθουν από νωρίς σε επαφή με τη ναυτοσύνη μας».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη της προέδρου της ΕΕΕ στο τεύχος Απριλίου, στο οποίο μπορείτε να διαβάσετε επίσης:

-Τα ευρήματα της Ετήσιας Ειδικής Έρευνας της Isalos.net για το κοινωνιολογικό προφίλ, τους στόχους αλλά και τις φιλοδοξίες των πρωτοετών σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της χώρας.

-Η ναυτική εκπαίδευση θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τις τεχνολογικές αλλαγές/ Συνέντευξη του Ιωάννη Γκόλια, διοικητή του Ιδρύματος Ευγενίδου, τ. πρύτανη του ΕΜΠ

-Η ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου αποτελεί μια δυσεπίλυτη πρόκληση / Συνέντευξη του Σπυρίδωνα Πασχάλη, προέδρου ΣΕΕΝ

-Το volatility είναι που κάνει τη βιομηχανία μας πολύ ενδιαφέρουσα / Συνέντευξη του Κώστα Δελαπόρτα, CEO της Meadway Shipping and Trading Inc.

-Άρθρο-ανάλυση του καθ. Θεόδωρου Συριόπουλου / Η πτώση της Credit Suisse και η δραματική εξαγορά της από τη UBS

-Αποστολή των Ναυτικών Χρονικών στις ΗΠΑ: Τι απασχολεί τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα

-SeaLiT: Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για τη ναυτιλιακή ιστορία της Μεσογείου τον 19ο αιώνα / Του δρος Απόστολου Δελή

Ερευνα

Μπορείτε να αποκτήσετε το νέο τεύχος των Ναυτικών Χρονικών πατώντας εδώ.

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε τα Ναυτικά Χρονικά, σε μηνιαία βάση, στην κατοικία ή στο γραφείο σας, αποκτήστε μια ετήσια συνδρομή πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.