«Ακλόνητη» η δυναμική των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

«Ακλόνητη» η δυναμική των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

124
«Ακλόνητη» η δυναμική των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων

Σε ρότα επίτευξης των στόχων τους εξασφάλισης παραγγελιών βρίσκονται για ακόμη ένα έτος τα κορυφαία ναυπηγεία της Νότιας Κορέας, τα οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα νοτιοκορεατικού μέσου, έχουν ήδη εξασφαλίσει παραγγελίες συνολικής αξίας $10,5 δισ. Τα εν λόγω επίπεδα συνιστούν το 33% του αθροιστικού στόχου των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων KSOE, SHI, DSME, ο οποίος ανέρχεται σε $32 δισ.

Ειδικότερα, εντός του α’ τριμήνου, οι παραγγελίες που εξασφάλισαν οι θυγατρικές εταιρείες της Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE) ανήλθαν σε $7,28 δισ., δηλαδή στο 46,3% του ετήσιου στόχου του ναυπηγικού κολοσσού ($15,74 δισ.). Ακόμη, την ίδια χρονική περίοδο, η Samsung Heavy Industries εξασφάλισε παραγγελίες για τη ναυπήγηση πλοίων συνολικής αξίας $2,5 δισ. (26% του ετήσιου στόχου της ύψους $9,5 δισ.). Εκτός αυτού, η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering εξασφάλισε παραγγελίες ύψους $800 εκατ. το α’ τρίμηνο (11,5% του ετήσιου στόχου της).

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι οι προοπτικές των ναυπηγείων της Νότιας Κορέας διαφαίνονται ισχυρές, δεδομένου ότι κορυφαίοι ναυλομεσιτικοί οίκοι εκτιμούν άνοδο των παραγγελιών LNG carriers, στη ναυπήγηση των οποίων τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία διατηρούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, με λίγους παίκτες των υπόλοιπων ισχυρών ναυπηγικών κρατών να διεκδικούν «κομμάτι της πίτας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.