Σε υψηλό 33 ετών η ηλεκτροπαραγωγή της Ινδίας

Σε υψηλό 33 ετών η ηλεκτροπαραγωγή της Ινδίας

46
Σε υψηλό 33 ετών η ηλεκτροπαραγωγή της Ινδίας

Η ηλεκτροπαραγωγή της Ινδίας αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό για πάνω από δύο δεκαετίες το οικονομικό έτος 2022-2023 που ολοκληρώθηκε μόλις, δείχνει ανάλυση του Reuters με βάση δεδομένα της ινδικής κυβέρνησης. Τόσο η παραγωγή από τη χρήση άνθρακα όσο και από τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, οδηγώντας προς τα επάνω και τις εκπομπές.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, ο ψυχρότερος του συνηθισμένου χειμώνας στη βόρεια Ινδία και η οικονομική ανάκαμψη της χώρας είχαν ως αποτέλεσμα την εκρηκτική άνοδο της ζήτησης για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, τόσο τα εργοστάσια με τη χρήση άνθρακα όσο και τα ηλιακά πάρκα εργάστηκαν στο φουλ προκειμένου να αποφευχθούν μπλακ άουτ.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Reuters, η ηλεκτροπαραγωγή στην Ινδία αυξήθηκε κατά 11,5%, στις 1.591,11 δισ. κιλοβατώρες, ο υψηλότερος αριθμός από το οικονομικό έτος 1989-1990. Η παραγωγή μέσω ορυκτών καυσίμων αυξήθηκε κατά 11,2%, αντισταθμίζοντας την πτώση κατά 28,7% από τη χρήση αερίου λόγω των υψηλών τιμών LNG.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.